2014 m. sausio 28 d., antradienis

Pavojingiausi pasaulio gyvunai

Pavojingiausi pasaulio gyvunai

Nuodingoji strėlinė varlė

Šios varlės yra vieni spalvingiausių gyvūnų žemėje, tačiau bučiuotis su jomis nederėtų. Viena varlė pagamina užtektinai nuodų 10 žmonių nugalabyti. Jei teks klaidžioti po Kolumbijos miškus siūlyčiau pasisaugoti.

Afrikos bizonas

Afrikoje žinomas kaip “juodoji mirtis”. Kasmet myriop pasiunčia keletą žmonių. Laikomas vienu pavojingiausių gyvūnų Afrikoje. Šis tankas sveria apie 700 kg. Vienas nėra toks pavojingas, bet dažniausiai ganosi didelėmis bandomis. Pamačius tokią bandą verta pasiieškoti aukšto medžio.

Australijos sūriųjų vandenų krokodilas

Didžiausias roplys pasaulyje. Suaugusiojo ilgis siekia 7 metrus. Savo aukų tyko vandens paviršiuje: iššoka, pagriebia, įsitempia atgal į vandenį, nuskandina ir ramiai sukapoja pietums.

Australijos medūza

Kiekviena medūza turi iki 60 čiuptuvų, o kiekvienas iš jų turi pakankamai nuodų pasiųsti myriop 60 žmonių. Vieno čiuptuvo ilgis apie 4,5 metro. Nuo 1954 m. dėl šios medūzos kaltės buvo užregistruotos 5 567 mirtys.

Azijos kobra

Nors ši kobra nėra pati nuodingiausia gyvačių šeimos atstovė, tačiau būtent ji atsakinga už daugiausia žmonių mirčių. Paprastai jos neatakuoja neišprovokuotos, bet vien tik Indijoje kasmet nunuodija tūkstančius gyventojų. Visame pasaulyje kasmet nuo šių kobrų įkandimo miršta 50 000 žmonių. Įkandus kobrai paveikiama nervų sistema, žmogus paralyžiuojamas ir po kažkiek laiko miršta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą